Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Νεκροί και οι έξι δράστες των επιθέσεων στο Ιράν

Ένοπλοι άνδρες και βομβιστές αυτοκτονίας εξαπέλυσαν επίθεση σήμερα στο κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί, στην καρδιά της Τεχεράνης, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας σχεδόν 40.


Την ευθύνη για τη διπλή επίθεση ανέλαβε το ISIS.

Είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές δρουν κατ` αυτόν τον τρόπο στην πρωτεύουσα του Ιράν. Ούτε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της χώρας, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί, ούτε ο πρόεδρος Χασάν Ροχάνι έχουν προβεί μέχρι στιγμής σε οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με αυτές τις επιθέσεις.

Γύρω από το κοινοβούλιο και το μαυσωλείο, που απέχουν μεταξύ τους περίπου 20 χιλιόμετρα, έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Παραμένουν επίσης κλειστοί οι σταθμοί του μετρό της πρωτεύουσας.

Οι δράστες εξαπέλυσαν σχεδόν ταυτόχρονα τις δύο επιθέσεις τους που διήρκεσαν αρκετές ώρες, ωστόσο "οι δυνάμεις ασφαλείας ανέκτησαν τον έλεγχο της κατάστασης", διαβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών σε μια ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι έξι δράστες είναι όλοι τους νεκροί. Η πρώτη ομάδα, αποτελούμενη από δύο πρόσωπα, επιτέθηκε στο μαυσωλείο του Χομεϊνί. Ο ένας από τους δράστες πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στους κήπους του μαυσωλείου ενώ ο δεύτερος σκοτώθηκε από τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, διευκρίνισε το υπουργείο...
 ΚΥΠΕ - ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP -Reuters - riknews.com.cy
 7/6/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin