Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

«Προσωρινά» εκτός ευρώ θέλουν την Ελλάδα οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι

Προσωρινά εκτός ευρώ, αλλά εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης και με το μη βιώσιμο μέρος του χρέους να έχει διαγραφεί, επιθυμεί να δει την Ελλάδα ο επικεφαλής του γερμανικού φιλελεύθερου FDP Κρίστιαν Λίντνερ. Το κόμμα του Λίντνερ έχει σημαντικές πιθανότητες να επιστρέψει στη γερμανική Βουλή μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και να συγκυβερνήσει με το CDU της Ανγκελα Μέρκελ.


Ο Λίντνερ ζητεί από την καγκελάριο, αν το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο, να το πει με ειλικρίνεια. «Μια διαγραφή χρέους πρέπει να συνδέεται με μία έστω προσωρινή εγκατάλειψη της Ευρωζώνης» υποστηρίζει, κίνηση που «ενέχει κινδύνους αλλά και ευκαιρίες για την Αθήνα», όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Politico και την οποία μεταφέρει η Καθημερινή.

«Η Ελλάδα θα μείνει στην Ε.Ε. και θα συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια από τις Βρυξέλλες. Τα ποσά αυτά όμως δεν θα θεωρούνται πιστώσεις που κάποτε πρέπει να αποπληρωθούν, θα είναι επιδοτήσεις, των οποίων η χορήγησή τους συνδέεται με υποχρεωτικές επενδύσεις στις υποδομές, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον εκσυγχρονισμό του κράτους».
 protothema.gr
22/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin