Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Οι συνομιλίες στην Ελβετία πρέπει να είναι οι τελευταίες. Το φυσικό αέριο της περιοχής ανήκει "εξ ίσου" στις δύο πλευρές.

Οι τουρκικές δυνάμεις είναι αυτές που εξασφαλίζουν την ειρήνη στην Κύπρο, δήλωσε ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Χουσείν Οζγκιουργκιούν διαψεύδοντας πληροφορίες ότι έχει συμφωνηθεί απόσυρση του 80 τοις εκατό του τουρκικού στρατού.


Με κανένα τρόπο, είπε, δεν πρέπει να καταργηθούν οι τουρκικές εγγυήσεις.

Δημοσίευμα της «Χαβαντίς», αναφέρει ότι ο Οζγκιουργιούν δήλωσε σε τουρκυπριακό κανάλι ότι οι συνομιλίες στην Ελβετία πρέπει να είναι οι τελευταίες. Αν, υπάρξει συμφωνία  καλώς, διαφορετικά όπως είπε δεν θα υπάρξει λύση ομοσπονδίας, αλλά θα δημιουργηθούν δύο κράτη, το ένα δίπλα στο άλλο και αυτό θα πρέπει να το αναγνωρίσουν και τα Ηνωμένα Εθνη.

 Αναφερόμενος στο εδαφικό, είπε ότι συμμερίζεται τη θέση του Τούρκου Προέδρου να δοθεί στην τουρκοκυπριακή πλευρά χερσαίο πέρασμα για τα Κόκκινα, με αντάλλαγμα να δοθεί στην ελληνοκυπριακή πλευρά το Βαρώσι.

 Αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας, επανέλαβε τη θέση της Αγκυρας ότι το φυσικό αέριο της περιοχής ανήκει εξ ίσου στις δύο πλευρές.
  Κατερίνα Μηλιώτη, riknews.com.cy
 19/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin