Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Έκκληση Μογκερίνι για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Έκκληση προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φ. Μογκερίνι και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναπτύξουν πρωτοβουλίες μαζί με την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και τον ειδικό εντεταλμένο του ΟΗΕ, με σκοπό "μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας", έκανε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο των εκθέσεων προόδου για τα Δ. Βαλκάνια.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει ικανοποίηση για τα "απτά αποτελέσματα της πρωτοβουλίας για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην καλύτερη κατανόηση και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας".

The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.

Ο εισηγητής για την ΠΓΔΜ, Ίβο Βάιτζλ από τη Σλοβενία δήλωσε ότι "το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημειώνει την πρόοδο της ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ. Η νέα κυβέρνηση δεσμεύθηκε για την πραγματοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες επέτρεψαν στη χώρα να διεξάγει εκλογές με διαφάνεια και να ξεπεράσει την παρατεταμένη πολιτική κρίση. Η ΠΓΔΜ πρέπει τώρα να επιταχύνει τη διαδικασία υιοθέτησης των προτύπων, αξιών και αρχών της ΕΕ, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη σταθερότητας στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, zougla.gr
14/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin