Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε θέσεις του συριακού στρατού

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προχώρησε χθες σε πλήγματα εναντίον θέσεων του συριακού στρατού, σε αντίποινα διότι αδέσποτα πυρά από τη Συρία έπληξαν μια περιοχή των κατεχόμενων Υψιπέδων του Γκολάν. Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA και μια συριακή στρατιωτική πηγή τόνισαν ότι οι επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας σκότωσαν αρκετούς αμάχους.


Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας και το [λεγόμενο] Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντάρτικες οργανώσεις στην επαρχία Κουνέιτρα εξαπέλυσαν το Σάββατο επίθεση εναντίον θέσεων του συριακού στρατού κοντά στην πόλη Μπάαθ.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δέκα βλήματα που εβλήθησαν από την Συρία, κατά τη διάρκεια μαχών στο συριακό έδαφος, έπληξαν τα Υψίπεδα του Γκολάν και η ισραηλινή ΠΑ απάντησε με επιδρομές ενάντια στο σημείο από όπου εκτοξεύτηκαν τα βλήματα και ενάντια σε δύο άρματα μάχης του συριακού στρατού.

Μια συριακή στρατιωτική πηγή τόνισε πως οι ισραηλινές επιδρομές έπληξαν ένα οικιστικό κτίριο, προκαλώντας έναν αριθμό νεκρών και ζημιών. Το πρακτορείο SANA έκανε λόγο για αρκετούς νεκρούς, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι στηρίζει τους αντάρτες.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, από τις επιδρομές σκοτώθηκαν δύο Σύροι στρατιώτες.

Ο ισραηλινός στρατός έχει αντιδράσει με παρόμοιο τρόπο σε κάθε περίπτωση που έχουν πλήξει πυρά από τη Συρία την περιοχή των Υψωμάτων του Γκολάν, που το Ισραήλ κατέλαβε το 1967.
Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters, zougla.gr
25/6/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin