Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Απάντηση Ακιντζί και νέα πρόταση Βρετανών σύμφωνα με την Κίπρις

Για μιάμιση σελίδα τοποθέτηση του Τ/κ ηγέτη στις πρωινές εργασίες της Διάσκεψης, γράφει η Κίπρις ποστασί που μιλά για νέα πρόταση της Βρετανίας σήμερα που περιλαμβάνει την συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΕ στην Επιτροπή Παρακολούθησης που θα συσταθεί μετά την λύση. Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται, κατά την μεταβατική περίοδο θα εγγυάται η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Η τ/κ ιστοσελίδα γράφει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί μίλησε μετά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος φέρεται να μην βλέπει ζεστά κανενός είδους εγγύηση εκτός της ΕΕ.

Ο Τ/κ ηγέτης φέρεται να επανέλαβε τη θέση του ότι επιπλέον των οδυνηρών εμπειριών των Τ/κ στο παρελθόν έχουν σημειωθεί σειρά επιθέσεων εναντίον τους, κυρίως από το ΕΛΑΜ και αυτό έχει προκαλέσει έλλειψη ασφάλειας στους Τ/κ.

Σύμφωνα πάντα με την Κίπρις ποστασί, το λόγο πήρε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς ο οποίος φέρεται επίσης να εξέφρασε ανησυχία όσον αφορά το θέμα του ΕΛΑΜ και πως το εν λόγω κόμμα (μόρφωμα γράφει στα τουρκικά) «πρέπει να τεθεί εκτός του δημοκρατικού δρόμου». Σημείωσε δε ότι αντίστοιχο κόμμα υπάρχει και στη χώρα του και εκεί δίνουν αγώνα εναντίον του μέσω της δημοκρατικής οδού.
 Πηγή : (ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΓΧΡ),  riknews.com.cy
29/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin