Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Η υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας υποστηρίζει τις θέσεις των ΗΠΑ έναντι της Βόρειας Κορέας

Η υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας τόνισε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ της χρήσης όλων των επιλογών που έχουν στη διάθεσή τους οι ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και στρατιωτικών πληγμάτων, ενώ ανέφερε πως το Τόκιο επιδιώκει να οικοδομήσει μια ισχυρότερη συμμαχία με την Ουάσινγκτον που θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στην περιφερειακή ασφάλεια.


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κάνουν σαφές τόσο με λόγια όσο και με πράξεις ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι. Υποστηρίζω σθεναρά τη θέση των ΗΠΑ», υπογράμμισε η Τομόμι Ινάντα κατά τη διάρκεια μιας συνόδου για την περιφερειακή ασφάλεια στη Σιγκαπούρη.

Η κλιμάκωση των πυραυλικών δοκιμών της Πιονγκγιάνγκ και η συνέχιση της προσπάθειάς της να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο προκαλούν φόβους στην Ιαπωνία και ώθησαν τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε να υιοθετήσει σκληρότερη γραμμή έναντι της Βόρειας Κορέας.

Ένα ελικοπτεροφόρο και ένα αντιτορπιλικό του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχουν σε τριήμερα γυμνάσια με δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, στα οποία παίρνουν επίσης μέρος αεροσκάφη F-18 του αμερικανικού ΠΝ και F-15 της ιαπωνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
  zougla.gr
3/6/17
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin