Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Προειδοποίηση ΗΠΑ στην Κίνα κατά στρατιωτικοποίησης στη Νότια Σινική Θάλασσα

Η Ουάσινγκτον είναι «ενθαρρυμένη» από τις «νέες» προσπάθειες της Κίνας, σε συνεργασία «με τη διεθνή κοινότητα» για την ανάσχεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας, αλλά η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί τη στρατιωτικοποίηση από το Πεκίνο πολλών νησιών στη Νότια Σινική Θάλασσα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις.


Για τη Βόρεια Κορέα ανέφερε ειδικότερα ότι εγείρει με το πρόγραμμά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων «μια απειλή για όλους μας» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

«Είναι (...) επιτακτικό να κάνουμε τα πάντα από την πλευρά μας για να υποστηρίξουμε τον κοινό μας στόχο», που είναι «η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου» τόνισε ο Μάτις κατά τη διάρκεια συνόδου για την ασφάλεια στη Σιγκαπούρη.

Τα σχόλια του Μάτις αντανακλούν το ότι η κυβέρνηση Τραμπ κινείται σε μια λεπτή ισορροπία: επιδιώκει από τη μια τη συνεργασία της Κίνας για να εμποδιστεί η πρόοδος των προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, ενώ ταυτόχρονα εναντιώνεται σε κινήσεις του Πεκίνου στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Ο Μάτις υπογράμμισε πως η Ουάσινγκτον καλωσορίζει την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, αλλά αναμένει ότι θα υπάρξουν «προστριβές».

«Αν και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, είναι δεδομένο πως θα υπάρξει, η σύγκρουση δεν είναι αναπόφευκτη», σημείωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας.
 naftemporiki.gr
3/6/17
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin