Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Καταγγελία για ανεπίσημες φυλακές κι εξαφανίσεις ανθρώπων στην Υεμένη

Τουλάχιστον δύο ανεπίσημες δομές κράτησης διαθέτουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Υεμένη ενώ έχουν μεταφέρει κρατούμενους και στην Ερυθραία, σύμφωνα με καταγγελία του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).


Τα Εμιράτα συμμετέχουν στον στρατιωτικό συνασπισμό- υπό τη Σαουδική Αραβία- που επενέβη στη χώρα το 2015 κατά των σιιτών ανταρτών Χούτι, οι οποίοι στηρίζονται από το Ιράν.

Το HRW αναφέρει ότι συγκέντρωσε αποδείξεις ότι τα Εμιράτα «διαθέτουν τουλάχιστον δύο ανεπίσημες δομές κράτησης». «Οι επικεφαλής τους φαίνεται ότι διέταξαν την κράτηση ανθρώπων που θα έπρεπε να έχουν απελευθερωθεί και την αναγκαστική εξαφάνιση κάποιων, κυρίως μέσω της μεταφοράς εκτός της χώρας σημαντικών προσωπικοτήτων μεταξύ των κρατούμενων» καταγγέλλει η ΜΚΟ.

Το HRW αναφέρει ότι έχει καταγράψει 49 περιπτώσεις κρατούμενων, μεταξύ αυτών και 4 παιδιά, που «κρατούνται αυθαίρετα ή έχουν εξαφανιστεί» στη νότια Υεμένη. Τουλάχιστον 38 από αυτές τις περιπτώσεις έχουν περάσει από κέντρα κράτησης, τα οποία διοικούνται από δυνάμεις της Υεμένης που υποστηρίζονται από τα Εμιράτα.

Τα Εμιράτα διαθέτουν επίσης δομές κράτησης σε επαρχίες της νότιας Υεμένης, προπύργιο της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και του τοπικού παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους, και μετέφεραν σημαντικούς κρατούμενους εκτός της χώρας, και κυρίως στη βάση που διαθέτουν στην Ερυθραία.

Σε αυτά τα κέντρα τα παιδιά κρατούνται μαζί με τους ενήλικες άνδρες, τονίζει η ΜΚΟ.
 [newsbeast.gr]
22/6/17
-

US Interrogates Detainees in Secret Yemen Prisons

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin