Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Πρόταση για κατάργηση των εγγυήσεων κατέθεσε ο Κοτζιάς

Συγκεκριμένη πρόταση για κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών στην Κύπρο, παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, στη Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα.


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έστειλε το μήνυμα ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να οδηγήσει σε φυσιολογικό κράτος, χωρίς εγγυήσεις και παρεμβατικά δικαιώματα που είναι αποικιοκρατικά κατάλοιπα.

Ο Νίκος Κοτζιάς πρόσθεσε ότι στους Τουρκοκύπριους πρέπει να αποδοθούν τα περισσότερα δυνατά δικαιώματα και στους Ελληνοκύπριους να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Ο κύριος Κοτζιάς παρουσίασε την ελληνική πρόταση για κατάργηση της Συνθήκης Εγγυήσεων και των παρεμβατικών δικαιωμάτων, λέγοντας ότι στη θέση τους θα αναπτυχθεί μηχανισμός παρακολούθησης και υλοποίησης των συμφωνιών.

Πρέπει, είπε, να συμφωνήσουμε ποιος θα συμμετάσχει σε αυτό το σχήμα, τονίζοντας το οξύμωρο συμμετοχής στον μηχανισμό παρακολούθησης χωρών που μέχρι σήμερα ήταν εγγυήτριες δυνάμεις.

Ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε και σε ιστορία, η οποία δεν πρέπει να εγκλωβίσει ως φυλακή τους συμμετέχοντες, αλλά να λειτουργήσει ως σχολείο.
 Πηγή: ΡΙΚ, riknews.com.cy
 28/6/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin