Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΗΠΑ: Οι βομβαρδισμοί του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του ΙΚ έχουν σκοτώσει 603,786 αμάχους από το 2014

Τουλάχιστον 119 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στους πρόσφατους βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος δρα στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), αριθμός που αυξάνει τον συνολικό απολογισμό των αμάχων που έχουν σκοτωθεί στις αεροπορικές επιδρομές από τα τέλη του 2014 σε τουλάχιστον 613, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του συνασπισμού.


Ο συνασπισμός ολοκλήρωσε τον Μάιο την αποτίμηση 141 αναφορών για τους θανάτους αμάχων από την έναρξη των επιχειρήσεών του εναντίον του ΙΚ στα τέλη του 2014, όπως ανέφερε σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε απόψε.
"Μέχρι σήμερα, στη βάση των διαθέσιμων πληροφοριών, (ο συνασπισμός) εκτιμά (...) σε τουλάχιστον 603 τον αριθμό των αμάχων οι οποίοι έχουν σκοτωθεί ακουσίως από αεροπορικά πλήγματα του συνασπισμού" αφότου ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του, κατά την ανακοίνωση.

Πέραν των πληροφοριών από τους χειριστές των αεροσκαφών του συνασπισμού, ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και άλλους δίαυλους, οι ερευνητές του αμερικανικού στρατού κλήθηκαν να ελέγξουν τις καταγγελίες που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο Airwars.org - τον οποίο διαχειρίζεται μια ομάδα δημοσιογράφων και ερευνητών με έδρα το Λονδίνο - οι οποίες παρουσιάζουν έναν πολύ βαρύτερο απολογισμό από αυτόν που δίνουν οι ΗΠΑ.
 Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, capital.gr
7/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin