Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Συμφωνία Ρωσίας - Σύρων "ανταρτών" για «ζώνη αποκλιμάκωσης» στην ανατολική Γούτα

το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Οι ρωσικές αρχές κατέληξαν σε συμφωνία με Σύρους "αντάρτες", στη διάρκεια των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν στο Κάιρο με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση, για την προστασία του θυλάκου της ανατολικής Γούτα στη Συρία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Έχουν υπογραφεί συμφωνίες για την εφαρμογή μιας ζώνης 'αποκλιμάκωσης' στον θύλακο της ανατολικής Γούτα», κοντά στη Δαμασκό, στη Συρία, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο. Οι συμφωνίες είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων που διεξήχθησαν στο Κάιρο ανάμεσα σε ρώσους αξιωματούχους και μετριοπαθείς αντάρτες, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Τα «σύνορα» της ζώνης που προβλέπεται να προστατευθεί «έχουν καθοριστεί, όπως και τα σημεία όπου θα αναπτυχθούν» οι δυνάμεις στις οποίες θα ανατεθεί η επιτήρηση της κατάπαυσης του πυρός, διευκρινίζεται. Έχει επιτευχθεί επίσης συμφωνία για «τις διαδρομές αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό και για την ελευθερία διακίνησης των κατοίκων». Μια πρώτη αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης των πιο σοβαρά τραυματιών αναμένεται να φθάσει στην περιοχή «τις επόμενες ημέρες».
  [naftemporiki.gr]
22/7/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin