Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Σχεδόν μισό εκατομμύριο Σύροι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους από τις αρχές του χρόνου

Σχεδόν μισό εκατομμύριο Σύροι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους από τις αρχές του χρόνου, περιλαμβανομένων 440.000 εσωτερικά εκτοπισμένων και περισσότερων από 31.000 που επέστρεψαν από γειτονικές χώρες, ανακοίνωσε την Παρασκευή η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.


Οι περισσότεροι επέστρεψαν στο Χαλέπι, τη Χάμα, τη Χομς και τη Δαμασκό, ανέφερε η υπηρεσία, με δεδομένο ότι σε ορισμένα τμήματα της χώρας η κατάσταση στο θέμα της ασφάλειας έχει βελτιωθεί.

«Αυτή είναι μια σημαντική τάση και ένας αξιοσημείωτος αριθμός», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Αντρέι Μαχέτσικ σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους επιστρέφουν για να ελέγξουν τις περιουσίες τους, να μάθουν νέα για συγγενείς τους...Έχουν τις δικές τους αντιλήψεις σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας, μια αληθινή ή εικονική βελτίωση της ασφάλειας στις περιοχές στις οποίες επιστρέφουν».
 zougla.gr
1/7/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin