Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Η "Μεγάλη" Αλβανία στο Γραφείο Ράμα

kosovo albania flags
Αποκαλυπτική του στόχου ενσωματώσεως του Κοσσυφοπεδίου στην Αλβανία είναι η ανακατασκευή της αιθούσης συνεδριάσεων του πρωθυπουργικού μεγάρου στα Τίρανα, στην οποία με απόφαση του Έντι Ράμα ανηρτήθη υπερμεγέθης μεσαιωνικός χάρτης με επίκεντρο την θεωρούμενη ως κοιτίδα των Αλβανών, αυτόνομη επαρχία της Αρμπέρια.

Πρόκειται για μια περιοχή που καταλαμβάνει γεωγραφικώς την σημερινή βόρειο Αλβανία, την περιοχή του Κοσσυφοπεδίου εκτεινόμενη και σε εδάφη που σήμερα ανήκουν στην Σερβία και τα Σκόπια.

Σημειολογικώς, όμως, η Αρμπέρια αποτελεί σύμβολο του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού. Ως εκ τούτου, δεν είναι τυχαίο ότι ο συγκεκριμένος χάρτης περιλαμβάνει και τα εδάφη τα οποία περιελαμβάνοντο στο αλβανικό βιλαέτι της οθωμανικής αυτοκρατορίας κατά τις αρχές του 20ου αιώνο. Πριν δηλαδή από τον πόλεμο του 1912, οπότε οι Οθωμανοί εξεδιώχθησαν, οι δε Αλβανοί απέκτησαν κράτος χάρη στην επιβολή διεθνών συμφερόντων που κατήργησαν το κράτος του Μαυροβουνίου και καταδίκασαν σε δουλεία την Βόρεια Ήπειρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο επανεκλεγείς Πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να ενσωματώσει το Κοσσυφοπέδιο, καθώς τα πρώτα πρόσωπα με τα οποία ήλθε σε επαφή στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την συγκρότηση της νέας κυβερνήσεώς του, ήσαν τέσσερις Κοσσοβάροι πολιτικοί, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι ένας από αυτούς θα επιλεγεί για την θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Ταυτοχρόνως, διατηρεί στενές επαφές με τους τρεις βουλευτές που εξέλεξε το κόμμα των Τσάμηδων, τους οποίους, ούτως ή άλλως από ετών, ενθαρρύνει στις διεκδικήσεις τους εις βάρος της Ελλάδος. Έχοντας ως εφαλτήριο την σαρωτική νίκη που επέτυχε στις πρόσφατες εκλογές, ο Ράμα αρχίζει από το Κοσσυφοπέδιο τα επεκτατικά σχέδιά του.
  energia.gr
13/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin