Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Στο πλευρό της Κύπρου η Γαλλία για λύση εντός των παραμέτρων των ΗΕ

CYPRUS FLAG UNITED
Λύση που να συνάδει με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και στις παραμέτρους των ΗΕ στηρίζει η Γαλλία, επανέλαβε ο Πρέσβης της χώρας Ρενέ Τροκάζ ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιώργο Λιλλήκα στα γραφεία του κόμματος.


Ανέφερε επίσης ότι έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό.«Η Γαλλία στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, είμαστε όπως ξέρετε υπέρ της λύσεως του Κυπριακού αλλά μιας λύσης που να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο το διεθνές δίκαιο και ασφαλώς στις παραμέτρους του ΟΗΕ, και πρόσθεσα κάτι που είναι επίσης γνωστό και πολύ σημαντικό για μας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία για μας είναι φίλη χώρα και σύμμαχος και αυτή είναι η προσέγγιση του Κυπριακού και προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι, στη θέση μας και πάντα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών», σημείωσε.

Σε παρατήρηση ότι τα ΗΕ αναμένουν τώρα από τους δύο ηγέτες προτάσεις για το πώς θα κινηθεί η διαδικασία μετά το Κραν Μοντάνα και την περίοδο περισυλλογής και περίσκεψης, ο κ. Tροκάζ είπε ότι ασφαλώς δεν μπορεί  να μιλήσει εκ μέρους των ΗΕ αλλά μπορεί να μιλήσει εκ μέρους της Γαλλικής Δημοκρατίας.

«Η θέση μας γνωστή και δεν αλλάζει και υποστηρίζουμε την Κυπριακή Δημοκρατία, αυτή η διαδικασία είναι κυπριακής ιδιοκτησίας και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να μείνουμε και επίσης με τη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών, αυτό είναι το πλαίσιο και αυτή είναι η λογική και είναι πολύ σημαντικό - γιατί ακούστηκαν διάφορες ιδέες, προτάσεις και σχόλια - να μείνουμε στο πλαίσιο των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών», επανέλαβε.

Σε άλλο σχόλιο για τις διαφαινόμενες κινήσεις των Τούρκων για Βαρώσια και μαρωνίτικα χωριά, ο Πρέσβης είπε ότι είναι πρόωρο, δεν μπορεί να το σχολιάσει και πρέπει να δούμε το θέμα λεπτομερώς.«Αυτή, πρώτον, είναι υπόθεση των Κυπρίων και δεν πάει η Γαλλία να απαντήσει για αυτά τα θέματα. Η άποψη μας είναι γνωστή, στηρίζουμε την Κυπριακή Δημοκρατία, ξέρει η Κυπριακή Δημοκρατία ότι στέκεται η Γαλλία δίπλα της, θέλουμε την επίλυση, είμαστε υπέρ αλλά μέσα στα πλαίσια που σας ανέφερα προηγουμένως», τόνισε.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 28/7/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin