Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Η Λευκωσία έτοιμη να αντιμετωπίσει το όποιο περιστατικό

Κυπριακή Δημοκρατία
Όλα βαίνουν καλώς με τις προετοιμασίες για έναρξη της γεώτρησης στο θαλάσσιο οικόπεδο 11 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.


Σχολιάζοντας τις τουρκικές απειλές και την αποστολή φρεγάτας στην περιοχή, ο κύριος Παπαδόπουλος τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθεί όλες τις κινήσεις και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε ότι η Λευκωσία έχει μελετήσει όλα τα πιθανά σενάρια ως προς τις αντιδράσεις της Τουρκίας.

Είμαστε έτοιμοι, είπε, να αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου οτιδήποτε συμβεί, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας.

Ο κύριος Παπαδόπουλος τόνισε ότι μέχρι τώρα δεν υπήρξε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε παρενόχληση της πλατφόρμας.


  • Όπως ανέφερε, η τουρκική φρεγάτα βρίσκεται σε απόσταση πέραν των  5 ναυτικών μιλίων από την πλατφόρμα,  που είναι το απαγορευτικό όριο που έχει τεθεί.


Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα επόμενα 24ωρα, η Κοινοπραξία ΕΝΙ-ΤΟΤΑΛ θα αρχίσει κανονικά την γεώτρηση.
  riknews.com.cy
14/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin