Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Κόλαφος δικαστών κατά της κυβέρνησης, «ακολουθεί το παράδειγμα της Τουρκίας»

ακολουθεί το παράδειγμα της Τουρκίας
Σε σκληρότατη ανακοίνωσή τους εναντίον της κυβέρνησης, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) καταγγέλλει διαρκή «συστηματική και μεθοδική επιχείρηση» για «πλήρη υποταγή και χειραγώγηση» της Δικαιοσύνης - φτάνοντας μάλιστα στο στο σημείο να πει ότι ακολουθείται «το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας».


Η ΕΔΕ αφήνει επίσης αιχμές για «"δημοσιογράφους" έμμισθους κονδυλοφόρους» που υποκινούνται μέχρι και από βουλευτές.

«Υπουργοί και βουλευτές εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος δικαστών και εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου» τόνισαν οι δικαστές.

Η ανακοίνωση άνοιξε νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών αλλά και μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης: Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε την ΕΔΕ πως λειτουργεί ως «γραφείο Τύπου της ΝΔ», επιτεθέμενο επίσης και στην αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κάλεσε να «δώσει απαντήσεις» για καταγγελίες που αφορούν τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.
  in.gr
23/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin