Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Το σχόλιο του Βερολίνου μετά την ενόχληση της Αθήνας για τις δηλώσεις στα Σκόπια

Τους στενούς δεσμούς της Γερμανίας τόσο με την Ελλάδα όσο και με την ΠΓΔΜ τονίζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και εκφράζει την ελπίδα για μία «εποικοδομητική λύση» στο θέμα της ονομασίας, «ώστε αυτό το ζήτημα να μην στέκεται εμπόδιο σε μία στενή συνεργασία».


Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου σχετικά με την επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ στα Σκόπια και τις δηλώσεις του κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας αναφέρει:

«Ο υφυπουργός Ροτ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του χθες στην ΠΓΔΜ* συμμετείχε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ*. Κατά τη διάρκειά της εξέφρασε μεταξύ άλλων τη λύπη του για το γεγονός ότι η διένεξη για την ονομασία παραμένει άλυτη. Ελπίζουμε σε μία εποικοδομητική λύση, ώστε αυτό το ζήτημα να μην στέκεται εμπόδιο σε μία στενή συνεργασία. Κατά την συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Ροτ εξέφρασε τον στενό δεσμό μας με την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ*».
 [newsbeast.gr]
12/7/17
-
*FYROM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin