Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Κομισιόν κατά των χωρών που δεν δέχονται πρόσφυγες από Ελλάδα-Ιταλία

Οι τρεις χώρες είχαν εξαρχής κρατήσει αρνητική στάση απέναντι στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης
Αιτιολογημένες γνώμες σε Ουγγαρία, Τσεχία και Πολωνία έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη για την άρνησή τους να δεχθούν πρόσφυγες από Ελλάδα και Ιταλία στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης.


Η Κομισιόν εντείνει έτσι σημαντικά την πίεση, απειλώντας σε επόμενο στάδιο με δικαστικές κινήσεις εάν οι τρεις χώρες δεν δώσουν εντός ενός μήνα «ικανοποιητικές απαντήσεις».

«Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις για δράση... αυτές οι τρεις χώρες εξακολουθούν να παραβιάζουν τις νομικές υποχρεώσεις τους και έχουν δείξει έλλειψη σεβασμού των υποχρεώσεών τους προς την Ελλάδα, την Ιταλία και άλλα κράτη μέλη», ανέφερε η Επιτροπή.

Οι τρεις χώρες είχαν εξαρχής κρατήσει αρνητική στάση απέναντι στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων που έχουν φτάσει σε άλλες χώρες της ΕΕ κυρίως το καλοκαίρι του 2015. Μαζί με την Σλοβακία, είχαν «αναστήσει» το σχήμα των «Τεσσάρων του Βίσεγκραντ» προσπαθώντας να πιέσουν σε σκληρή στάση.

Επίσης την Τετάρτη, η εισαγγελία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είχε εισηγηθεί να απορριφθεί η προσφυγή της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας εναντίον του υποχρεωτικού χαρακτήρα στο σύστημα μετεγκατάστασης.
[ in.gr]
26/7/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin