Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Η Λιβύη ζητά ιταλική βοήθεια για τους πρόσφυγες

τα ιταλικά πλοία μπορούν να επεμβαίνουν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης
Τη βοήθεια της Ιταλίας ζήτησε η Λιβύη για την αντιμετώπιση της διακίνησης προσφύγων μέσα στα χωρικά ύδατα της χώρας. Την είδηση γνωστοποίησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος έλαβε επιστολή από τον Λίβυο ομόλογό του Φαγέζ αλ Σάρατζ.


Στην επιστολή, ο Σάρατζ ζητεί από την ιταλική κυβέρνηση τεχνική υποστήριξη με ιταλικές ναυτικές μονάδες στην κοινή μάχη εναντίον των διακινητών ανθρώπων μέσα στα λιβυκά χωρικά ύδατα.

Το αίτημα αυτό «εξετάζεται από το υπουργείο Άμυνας και οι επιλογές θα αναλυθούν με τις λιβυκές αρχές και το ιταλικό κοινοβούλιο», σύμφωνα με τον Τζεντιλόνι.

Αν η Ιταλία απαντήσει θετικά στο αίτημα αυτό, αυτό μπορεί να αποτελέσει μια πολύ σημαντική εξέλιξη στη μάχη κατά της διακίνησης ανθρώπων, κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Βάσει συμφωνίας που έχουν συνάψει η κυβέρνηση του Σάρατζ και η ιταλική κυβέρνηση, τα ιταλικά πλοία μπορούν να επεμβαίνουν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, με προφανή στόχο να περιοριστεί η εισροή προσφύγων στην Ιταλία, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.
 newsbeast.gr
27/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin