Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Ι. Κασουλίδης: Ο Ακιντζί μετατράπηκε σε υποχείριο της Άγκυρας

Ι. Κασουλίδης
Τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί επέκρινε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης λέγοντας ότι άλλαξε στάση, αν και εξελέγη από το 60% των Τουρκοκυπρίων, με εντολή να απογαλακτιστεί η κοινότητά του από τον κλοιό της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Megaone ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι ο Ακιντζί, ενώ αντιπαρατέθηκε δημοσίως με τον Ερντογάν, δηλώνοντας ότι ‘είναι καιρός η θυγατέρα να ενηλικιωθεί', εντούτοις, σιγά σιγά, «μετατράπηκε πλήρως σε υποχείριο της 'Αγκυρας».

Για την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να καλέσει τους Μαρωνίτες να επιστρέψουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση στα χωριά τους, ο Κύπριος υπουργός δήλωσε πως «πάνω από 10 χρόνια είναι ανεμπόδιστη (από την κυβέρνηση) η επιστροφή Μαρωνιτών στα χωριά τους».

Ωστόσο, πρόσθεσε, πως σε δύο από τα τέσσερα χωριά ο τουρκικός στρατός κατέστρεψε, κατεδάφισε όλα τα σπίτια αυτών των ανθρώπων και η επιστροφή τους θα είναι σε καμένη γη.

Θα χρειαστούν μεγάλη οικονομική ενίσχυση για να αναστηλωθούν οι κατοικίες και να επανέλθει το νερό και το ρεύμα, εξήγησε ο κ.Κασουλίδης.
Πηγή: ΑΜΠΕ,  naftemporiki.gr
29/7/17
-

maronitika xoria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin