Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Νεκροί όλοι οι δράστες της επίθεσης στην πρεσβεία του Ιράκ στην Καμπούλ

αφγανικές δυνάμεις
Η πρεσβεία του Ιράκ στο κέντρο της Καμπούλ έγινε σήμερα ο στόχος μιας συντονισμένης τετράωρης επίθεσης που πραγματοποιήθηκε από τέσσερις δράστες -οι οποίοι σκοτώθηκαν από τις αφγανικές δυνάμεις- και την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ISIS.


«Η επίθεση τελείωσε, όλοι οι δράστες είναι νεκροί», ανακοίνωσε λίγο μετά τις 15:30 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) μέσω της σελίδας του στο Facebook το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο νωρίτερα είχε κάνει λόγο για μια ομάδα τεσσάρων δραστών, ανάμεσα στους οποίους ένας καμικάζι που άνοιξε τον δρόμο για τους άλλους.

«Οι ιρακινοί διπλωμάτες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος, κανένας τους δεν έχει τραυματισθεί», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών Άχμεντ Τζαμάλ, ο οποίος ανακοίνωσε πως «δύο αφγανοί φρουροί» σκοτώθηκαν κατά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους, «ο επιτετραμμένος (σ.σ.: που ασκεί χρέη πρεσβευτή) μεταφέρθηκε στη (γειτονική) πρεσβεία της Αιγύπτου». Το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του δεν έκανε λόγο παρά μόνο για έναν τραυματία αστυνομικό.
 newsbeast.gr
31/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin