Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Μπαρνιέ: Παραμένουν διαφορές για Brexit

Michel Barnier
Το ζήτημα των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών που μένουν στη Βρετανία παραμένει σύμφωνα με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.


«Θέλουμε οι Ευρωπαίοι πολίτες στη Βρετανία να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Βρετανούς πολίτες στην Ε.Ε.» σημείωσε ο Μπαρνιέ.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου τόνισε ότι το ζήτημα των δικαιωμάτων των πολιτών πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά Ειδικότερα, ανέφερε ότι η βρετανική πρόταση που κατέθεσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι τον περασμένο μήνα δεν επιτρέπει στους Ευρωπαίους που ζουν στο Ην. Βασίλειο να συνεχίσουν να ζουν όπως σήμερα, ενώ ανέφερε και ότι μπλοκάρει την οικογενειακή επανένωση.

Ο Γάλλος πρώην υπουργός Εξωτερικών επέμεινε επίσης πως το Δικαστήριο της Ε.Ε. πρέπει να είναι αυτό που θα διασφαλίζει αυτά τα δικαιώματα, κάτι στο οποίο η Μ. Βρετανία αντιτίθεται, υποστηρίζοντας πως τα δικαιώματα των πολιτών μετά το Brexit πρέπει να ρυθμίζονται με βάση τη βρετανική νομοθεσία. «Αυτό θα δημιουργούσε αβεβαιότητα» υπογράμμισε ο Μπαρνιέ.

Σε ό,τι αφορά το λογαριασμό που καλείται να πληρώσει το Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο του διαζυγίου, ο Μπαρνιέ σημείωσε πως «είναι απαραίτητο η Βρετανία να αναγνωρίσει την ύπαρξη οικονομικών υποχρεώσεων που προκύπτουν από την περίοδο κατά την οποία ήταν μέλος της Ε.Ε.», προσθέτοντας ότι μόνο όταν γίνει αυτό θα είναι δυνατό να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη μεθοδολογία με την οποία θα υπολογιστεί το ποσό.
  elzoni.gr
13/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin