Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Στυλιανίδης: H EE αποστέλλει "βοήθεια" σε Ελλάδα και Τουρκία μετά το φονικό σεισμό

Η ΕΕ αποστέλλει ήδη βοήθεια, μέσω του Κέντρου Συντονισμού Εκτάκτων Αναγκών της Κομισιόν, δήλωσε ο προϊστάμενος του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, μετά το σεισμό που έπληξε τις ελληνικές και τις τουρκικές ακτές τις πρώτες πρωινές ώρες.


Σύμφωνα με γραπτή δήλωση που διαβίβασε ο Επίτροπος, οι αρχικές εκθέσεις αναφέρουν θύματα και ζημιές και στην Κω, και η ΕΕ προσφέρει ήδη την αμέριστη υποστήριξή της.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο "Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Κομισιόν, το οποίο εποπτεύει και ελέγχει φυσικές καταστροφές σε 24ωρη βάση καθ` όλη την εβδομάδα, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμο να συντονίσει οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί".

Επιπλέον αναφέρει ότι "το σύστημα επείγουσας δορυφορικής χαρτογράφησης Copernicus της ΕΕ είναι επίσης διαθέσιμο να συνδράμει τις εθνικές αρχές πολιτικής προστασίας".

"Διαβιβάζω την αλληλεγγύη της ΕΕ προς τους πληγέντες και τα βαθιά ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλους όσοι έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα", σημειώνει ο Χρήστος Στυλιανίδης.

"Τη στιγμή αυτή η σκέψη μας βρίσκεται επίσης κοντά στα μέλη των ομάδων άμεσης επέμβασης, στο ιατρικό προσωπικό και σε όλους όσοι εργάζονται επί τόπου", αναφέρει.
 Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 21/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin