Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Ο Μακρόν σχεδιάζει hotspots για μετανάστες - πρόσφυγες στη Λιβύη

hotspots για μετανάστες
Η Γαλλία σχεδιάζει «να δημιουργήσει από αυτό το καλοκαίρι στη Λιβύη hotspots», κέντρα εξέτασης αιτήσεων ασύλου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.


«Η ιδέα είναι να δημιουργηθούν στη Λιβύη hotspots ώστε οι άνθρωποι να αποφεύγουν τους άμετρους κινδύνους, καθώς δεν είναι όλοι επιλέξιμοι για άσυλο. Τους ανθρώπους θα τους ψάχνουμε.

Υπολογίζω να γίνει αυτό από αυτό το καλοκαίρι», με ή χωρίς την Ευρώπη, πρόσθεσε, στο περιθώριο επίσκεψης σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην Ορλεάνη, στην κεντρική Γαλλία.

«Θέλω να στείλω αποστολές του Ofpra (Γαλλικό Γραφείο Προστασίας Προσφύγων και Απάτριδων) στα ιταλικά hotspots και είμαι έτοιμος να στείλω αποστολές στη Λιβύη», είπε, ενώ αναφέρθηκε επίσης στην πιθανότητα να δημιουργηθούν τέτοια κέντρα στον Νίγηρα.

«Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ επιφυλακτικές, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με την Ευρώπη, αλλά εμείς, η Γαλλία, θα το κάνουμε», πρόσθεσε.

«Πρέπει ωστόσο να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας, που σήμερα δεν υφίστανται», είπε ο κ. Μακρόν, εξηγώντας ότι «ο σκοπός είναι να διασφαλίζουμε μια προ-διαχείριση των αιτήσεων αντί να αφήνουμε τους ανθρώπους να διαπλέουν τη Μεσόγειο με κίνδυνο της ζωής τους».

«Έχουμε από 800.000 έως ένα εκατομμύριο ανθρώπους στη Λιβύη, σε καταυλισμούς, σε υπόστεγα, αυτό δεν δείχνει ούτε την ελάχιστη ανθρωπιά», είπε ακόμη ο πρόεδρος, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη «να σταθεροποιηθεί η Λιβύη».
   naftemporiki.gr
27/7/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin