Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

La Repubblica: «Πλοία-Φαντάσματα Μεταφέρουν Λαθραίο Πετρέλαιο Από την Λιβύη στην Ιταλία προς Οικονομικό Όφελος του ISIS»

Λαθραίο Πετρέλαιο Από την Λιβύη στην Ιταλία
Στη μεταφορά λαθραίου πετρελαίου από την Λιβύη στην Ιταλία με πλοία-φαντάσματα και οικονομικό όφελος για τον ISIS, αναφέρεται σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Σύμφωνα με έρευνα που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο στην Ιταλία η οικονομική αστυνομία Guardia di Finanza, «μπορεί να θεωρηθεί βάσιμο ότι οι εισαγωγές πετρελαίου από περιοχές που ελέγχονται από την ισλαμική τρομοκρατία  καταλήγουν και σε μεγάλα ιταλικά διυλιστήρια», αναφέρει η εφημερίδα της Ρώμης.


Η La Repubblica προσθέτει ότι υπάρχει ένα «Τρίγωνο των Βερμούδων» στο κέντρο της Μεσογείου, ότι νότια της Μάλτας πετρελαιοφόρα σβήνουν τους δορυφορικούς μεταδότες τους και για ένα μικρό χρονικό διάστημα είναι αδύνατον να εντοπισθούν. Στοιχεία, που έχει στα χέρια της η ιταλική δικαιοσύνη και στα οποία αναφέρεται η εφημερίδα, δείχνουν ότι πιθανότατα, υπάρχει μια ύποπτη ανταλλαγή αργού πετρελαίου μεταξύ των πετρελαιοφόρων αυτών και μικρών πλοίων, τα οποία φέρονται να ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος. Στην συνέχεια, μέρος του πετρελαίου αυτού φέρεται να καταλήγει σε διυλιστήρια της Ιταλίας και της νότιας Γαλλίας.

«Δεν είναι τυχαίο το ότι τα ταχύπλοα που πρόσφατα η Ιταλία παρέδωσε στην λιβυκή ακτοφυλακή χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση της Τρίπολης για τον εντοπισμό και την καταδίωξη των μικρών αυτών πλοίων», προσθέτει το άρθρο. Η εφημερίδα κάνει αναφορά και στην λεγόμενη «τουρκική διαδρομή», γράφοντας ότι «ομάδες τζιχαντιστών μεταφέρουν το αργό πετρέλαιο σε φορτηγά μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία, όπου μεσολαβητές το αγοράζουν, πληρώνοντας με μετρητά». Διευκρινίζει επίσης ότι η μεταφορά συνεχίζει δια της θαλάσσιας οδού αλλά και δια ξηράς, αν και «τελευταία, η εναλλακτική αυτή δείχνει να έχει εγκαταλειφθεί».

«Όποια και αν είναι η οδός που επιλέγεται, αποτελεί γεγονός ότι το λιβυκό αργό πετρέλαιο κατέληξε παράνομα, δια θαλάσσης, στην Ιταλία και στην Μάλτα, και οδικά στην Τυνησία, όπως τόνισαν πρόσφατα και εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ», καταλήγει η εφημερίδα.
  energia.gr
31/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin