Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Νέα περίοδος Ψυχρού Πολέμου: Εντολή Τραμπ να κλείσει το ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο

Νέα περίοδος Ψυχρού Πολέμου
Σε νέα περιδίνηση εισέρχονται οι σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και Ρωσίας, καθώς η Ουάσιγκτον ζήτησε το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς και άλλων δύο παραρτημάτων.


Η κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ εκτιμάται ως αντίποινα για τη μείωση της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Μόσχα, μετά από σχετική εντολή του Κρεμλίνου.

Τόσο το προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, όσο και τα παραρτήματα στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη, θα πρέπει να έχουν κλείσει έως το Σάββατο.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η κίνηση της Ουάσιγκτον ενισχύει το ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν ανοιχτά μέτωπα τόσο με τη Βόρεια Κορέα, την οποία απειλούν ακόμη και με στρατιωτική επέμβαση μετά τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ, όσο και με την Κίνα, σε εμπορικό-επιχειρηματικό επίπεδο, με βαριές κατηγορίες και ανταλλαγή κατασκόπων.


  • Η αντίδραση της Ρωσίας: Η απόφαση των ΗΠΑ θα έχει επιπτώσεις


Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον τη λύπη του για την απόφαση της Ουάσιγκτον να προβεί στο κλείσιμο του ρωσικού Γενικού Προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο και δύο ακόμη κτιρίων που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην Ουάσιγκτον και την Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο Τίλερσον κάλεσε τον Λαβρόφ για να τον ενημερώσει ότι επιπλέον περιορισμοί των δραστηριοτήτων της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα ανακοινωθούν και ανέφερε τα βασικά σημεία αυτών.
 protothema.gr
 31/8/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin