Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Πηγή ενέργειας σε σκόνη για τον αμερικανικό στρατό

σκόνη για τον αμερικανικό στρατό
Ένα νανοϋλικό με βάση το αλουμίνιο, το οποίο παράγει υψηλές ποσότητες ενέργειας όταν έρχεται σε επαφή με το νερό ή με υγρά που περιέχουν νερό ανακάλυψαν επιστήμονες του αμερικανικού στρατού.

Κατά τη διάρκεια πειραμάτων στο US Army Research Laboratory, μια ομάδα ερευνητών παρατήρησε μια αλυσιδωτή αντίδραση όταν πρόσθεσε νερό σε μια νανο-γαλβανική σκόνη με βάσει το αλουμίνιο. Περαιτέρω έρευνες έδειξαν πως το νερό – δύο μόρια υδρογόνου και ένα οξυγόνου- διασπάται όταν έρχεται σε επαφή με αυτό το νανοϊλικό. «Το υδρογόνο που προκύπτει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο σε μια κυψέλη καυσίμου» λέει ο Σκοτ Γκρένταλ, μηχανικός υλικών και επικεφαλής της ομάδας. «Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ένας μηχανισμός για ταχύτατη υδρόλυση του νερού».

Ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό πως μπορεί να παραχθεί υδρογόνο μέσω της πρόσθεσης ενός καταλύτη στο αλουμίνιο, ωστόσο αυτές οι μέθοδοι χρειάζονται χρόνο, αυξάνουν τη θερμοκρασία κ.α. «Στην περίπτωσή μας δεν χρειάζεται καταλύτης» λέει ο Dr. Ανίτ Γκίρι, φυσικός του Weapons and Materials Research Directorate του εργαστηρίου. «Επίσης, είναι πολύ γρήγορο. Για παράδειγμα, υπολογίσαμε πως ένα κιλό σκόνης αλουμινίου μπορεί να παράγει 220 kilowatts ενέργειας σε μόλις τρία λεπτά». Η ενέργεια αυτή αυξάνεται ακόμα περισσότερο εάν ληφθεί υπόψιν η θερμική ενέργεια που παράγεται από την εξωθερμική αντίδραση, όπως συμπληρώνει.
  [naftemporiki.gr]
11/8/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin