Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Η Τουρκία να εφαρμόσει τη Συμφωνία Γ’ Βιέννης

σέβεται τις συμφωνίες που υπογράφει
Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου κάλεσε την Τουρκία να εφαρμόσει στην ολότητα της τη  Συμφωνία της Γ` Βιέννης και να αποδείξει έμπρακτα ότι σέβεται τις συμφωνίες που υπογράφει.


Σε γραπτή δήλωσή του με την ευκαιρία συμπλήρωσης σαράντα δύο χρόνια από τη Συμφωνία της Γ’ Βιέννης, η οποία υπογράφηκε στις 2 Αυγούστου του 1975, ο κ. Φωτίου εκφράζει «τη βαθύτατη λύπη μας που ακόμα και σήμερα η Τουρκία δεν σέβεται βασικές πρόνοιες της».

Υπενθυμίζουμε, είπε, ότι μέσω της Συμφωνίας η Τουρκία είχε δεσμευθεί, ανάμεσα σε άλλα, για την παραμονή των εγκλωβισμένων Ελληνοκυπρίων στις περιουσίες τους και την παροχή σε αυτούς κάθε βοήθειας, προκειμένου να διάγουν μια ομαλή ζωή.

Προνοούσε επίσης την επανασύνδεση οικογενειών με  την επιστροφή μελών των οικογενειών των εγκλωβισμένων στον κατεχόμενο Βορρά. Αντί τούτου, χιλιάδες εγκλωβισμένοι μας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τα χωριά τους και στη θέση τους εγκαταστάθηκαν χιλιάδες έποικοι με στόχο την αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της Καρπασίας.

«Καλούμε την Τουρκία, έστω και σήμερα, να εφαρμόσει στην ολότητα της τη  Συμφωνία της Γ` Βιέννης και να αποδείξει έμπρακτα ότι σέβεται τις συμφωνίες που υπογράφει», είπε.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
2/8/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin