Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Mike Pence: Ο Τραμπ θα υπογράψει σύντομα το κείμενο με τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας

«κατοχή» ενός τμήματος της επικράτειας της Γεωργίας από τη Ρωσία
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα εγκρίνει «σύντομα» τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που ψήφισε το αμερικανικό Κογκρέσο, μια απόφαση που εδώ και μία εβδομάδα πυροδότησε μια νέα εστία έντασης μεταξύ των δύο χωρών.


«Ο πρόεδρος Τραμπ θα υπογράψει σύντομα το κείμενο με τις κυρώσεις» δήλωσε ο Πενς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τιφλίδα, στη Γεωργία.

Τις νέες κυρώσεις υπερψήφισαν σχεδόν ομόφωνα την περασμένη εβδομάδα τα δύο σώματα του αμερικανικού κογκρέσου. Η Ρωσία ανταπάντησε με την δραστική μείωση του προσωπικού που εργάζεται στις αμερικανικές αποστολές στη ρωσική επικράτεια, διπλωμάτες ή τεχνικούς.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος κατήγγειλε επιπλέον την «κατοχή» ενός τμήματος της επικράτειας της Γεωργίας από τη Ρωσία, έπειτα από τον πόλεμο μεταξύ των δύο γειτόνων το καλοκαίρι του 2008.

«Είμαστε μαζί σας, βρισκόμαστε στο πλευρό σας» είπε ενώ μαζί του βρισκόταν ο πρωθυπουργός της χώρας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, χαρακτηρίζοντας την πρώην σοβιετική δημοκρατία «σημαντικό στρατηγικό εταίρο» των ΗΠΑ στην περιοχή.
 [zougla.gr]
2/8/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin