Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

20.000 Νοτιοκορεάτες νεκροί κάθε μέρα σε περίπτωση σύγκρουσης ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας

περίπτωση σύγκρουσης ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας
Ο Αμερικανός ταξίαρχος εν αποστρατεία Ρομπ Γκίβενς παραχώρησε συνέντευξη στους Los Angeles Times, τονίζοντας τις διαφορές ενός πιθανού πολέμου στην κορεατική χερσόνησο, σε σχέση με τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, ή τη Συρία και τη Λιβύη.


«Πάρα πολλοί Αμερικανοί έχουν την αίσθηση ότι ένας πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα θα είναι ίδιος με την εισβολή στο Αφγανιστάν, ή με τις επιχειρήσεις στη Λιβύη ή τη Συρία. Το ρίσκο για τη Νότια Κορέα και ειδικότερα τους κατοίκους της Σεούλ, είναι πολύ υψηλό.

Το Πεντάγωνο εκτιμά ότι πάνω από 20.000 Νοτιοκορεάτες είναι πιθανόν να χάνουν τη ζωή τους καθημερινά», δήλωσε ο Αμερικανός απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, θέτοντας ένα ζήτημα το οποίο οι Αμερικανοί πολίτες, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, δείχνουν να μη το έχουν αντιληφθεί.

Την ίδια στιγμή, ο Ναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Τζέιμς Σταυρίδης, δήλωσε πως οι πιθανότητες σε μία ενδεχόμενη σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα είναι μοιρασμένες. Τόνισε δε, πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε θέση να πλήξει το νησί Γκουάμ, στο οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν βάσεις.
 protothema.gr
 27/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin