Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

Μέχρι και τα τέλη του 2016, ο Σόιμπλε ήθελε Grexit - Δόξα τω Θεώ, τον εμπόδισε η Μέρκελ

Μέχρι και τα τέλη του 2016, ο Σόιμπλε ήθελε Grexit
Η Ελλάδα βρέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στην κεντρική πολιτική σκηνή της Γερμανίας, που βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή των εκλογών.


Πιο συγκεκριμένα, όπως γράφει η Deutsche Welle, στη σημερινή, τελευταία συνεδρίαση του γερμανικού Κοινοβουλίου πριν από τις εκλογές, οι εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων αξιοποίησαν την ευκαιρία για να κάνουν έναν απολογισμό για την τελευταία τετραετία, με λιγότερο ή περισσότερο προεκλογικούς τόνους.

Εμμένοντας στη γραμμή που ακολουθεί στην προεκλογική περίοδο, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέφυγε κάθε ένταση στην ομιλία της. Αντιθέτως, οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών, άσκησαν έντονη κριτική στους Χριστιανοδημοκράτες.

Υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα της ευρωπαϊκής συνοχής, ο υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι, μέχρι τα τέλη του 2016, επεδίωκε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Ακόμη και στα τέλη του προηγούμενου χρόνου», ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριζε -σε συνάντησή τους, σύμφωνα με τον κ. Γκάμπριελ- «πως η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από το ευρώ».

«Δόξα τω Θεώ» είπε ο Γκάμπριελ απευθυνόμενος στη Μέρκελ, «τον εμποδίσατε εσείς και άλλοι να συνεχίσει να ακολουθεί αυτήν την πολιτική». Σε διαφορετική περίπτωση, όπως εκτίμησε, θα «τιναζόταν η Ευρώπη στον αέρα».

Όπως, τέλος, επισήμανε, η Γερμανία δεν είναι αυτή που πληρώνει για την ΕΕ, αλλά αυτή που κερδίζει. «Εμείς είμαστε οι οικονομικά κερδισμένοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι η αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
  protothema.gr
5/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin