Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

Η Κύπρος δεν μπορεί να τεθεί υπό εγγύηση 3ης χώρας : Gianni Pittella

Η Κύπρος δεν μπορεί να τεθεί υπό εγγύηση 3ης χώρας
Ένας κράτος μέλος της ΕΕ δεν μπορεί να τεθεί υπό την εγγύηση μιας τρίτης χώρας και η συμφωνία για την επανένωση της Κύπρου θα πρέπει να σέβεται αυτή την αρχή, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος τηςΟμάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (S&D) Gianni Pittella.


Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη στις Βρυξέλλες, ο κ. Pittella καλωσόρισε τον κ. Συλλούρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη δέσμευση των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την επανέναρξη του διαλόγου με στόχο την επίτευξη μιας διεθνούς συμφωνίας που να επανενώνει «αυτή τη σημαντική χώρα», όπως είπε.

Τόνισε ότι η συμφωνία θα πρέπει να σέβεται την αρχή ότι ένας κράτος μέλος της ΕΕ δεν μπορεί να τεθεί υπό την εγγύηση μιας τρίτης χώρας. «Αυτό το γνωρίζουμε και είναι η πεποίθηση μας και θα αγωνιστούμε για να επανενώσουμε τη χώρα σεβόμενοι αυτή την αρχή», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Συλλούρης ευχαρίστησε τον κ. Pittella για τις ευαισθησίες, τις αρχές αλλά και για τη στήριξη του προς την Κύπρο, σημειώνοντας ότι είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση.
   riknews.com.cy
   5/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin