Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ρωσία: Εξαιτίας της διπρόσωπης αμερικανικής πολιτικής σκοτώθηκε Ρώσος στρατηγός στη Συρία

περιοχή Ντέιρ ελ Ζορ
Ο θάνατος του Ρώσου στρατηγού Βαλέρι Ασάποφ στη Συρία, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά τρομοκρατών, υπήρξε αποτέλεσμα της διπρόσωπης πολιτικής που ακολουθούν οι ΗΠΑ στην χώρα αυτή, δήλωσε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.


«Η τραγωδία, της οποίας υπήρξαμε μάρτυρες, ο θάνατος του Ρώσου διοικητή, είναι το τίμημα, η αιματηρή ανταμοιβή, της διπρόσωπης αμερικανικής πολιτικής (στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας)» , δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ριαμπκόφ, επισημαίνοντας ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ στο Ντείρ ελ Ζορ δείχνουν ότι για την Ουάσιγκτον, σε αρκετές περιπτώσεις οι γεωπολιτικούς της στόχοι είναι πιο σημαντικοί από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας τον οποίο επικαλούνται.

«Το γεγονός, δυστυχώς είναι προφανές και πολύ ανησυχητικό» δήλωσε ο Ριαμπκόφ, τονίζοντας ότι «έχουμε πεισθεί για μια ακόμη φορά για το ότι, η αμερικανική πλευρά, διακηρύσσοντας, ότι ενδιαφέρεται να εξαλειφθεί το "Ισλαμικό Κράτος" και να νικήσει τους τρομοκράτες στην Συρία, με ορισμένες ενέργειες της, δείχνει το εντελώς αντίθετο και συγκεκριμένα ότι μερικοί πολιτικοί και γεωπολιτικοί στόχοι, έχουν μεγαλύτερη σημασία για την Ουάσιγκτον».

Παράλληλα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το αν υπάρχουν επαφές μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για την κατάσταση στην περιοχή Ντέιρ ελ Ζορ, επεσήμανε ότι οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί στρατιωτικοί συνεχίζουν να έχουν «ενατικές επαφές και σε διαφορα επίπεδα» για την κατάσταση στην περιοχή.
Πηγές: ΑΜΠΕ , TASS, Reuters, Ria Novosti, zougla.gr
 26/9/17
-

1 σχόλιο:

  1. US State Department spokesperson Heather Nauert states that accusations of the US complicity in the death of the Russian general in Deir ez-Zor are false...

    Claims that the United States supported or was complicit in the death Russian Lt. Gen. Valery Asapov in Syria are completely false, US Department of State spokesperson Heather Nauert said in a statement on Monday.

    Nauert also stated that accusations that the US supports Daesh are groundless as the only aim is to defeat terrorists.
    (Sputnik)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin