Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Λιβύη: Ο στρατάρχης Χάφταρ ζήτησε ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Ευρώπη για να αντιμετωπιστεί η παράτυπη μετανάστευση

Khalifa Haftar
Ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ζήτησε από την Ευρώπη ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να ελέγχουν τα σύνορα στο νότιο τμήμα της χώρας και να καταπολεμήσουν την παράτυπη μετανάστευση.


«Παρουσίασα ένα σχέδιο ξεκινώντας από την αρχή ότι η Λιβύη δεν είναι το σημείο άφιξης αλλά απλώς ένας διάδρομος για τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη», δήλωσε ο στρατάρχης σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera μετά την επίσκεψή του στη Ρώμη και στο Παρίσι όπου συναντήθηκε με αξιωματούχους των δύο χωρών.

«Αυτό το σχέδιο προβλέπει την ανάγκη να διαπραγματευτούμε με τις γειτονικές χώρες της Λιβύης για τις οποίες αναχωρούν οι πρόσφυγες. Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο στα νότια σύνορα, οι δυνάμεις μου θα μπορέσουν να προσφέρουν το ανθρώπινο δυναμικό, όμως εσείς οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να στείλετε βοήθεια: μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ελικόπτερα, γυαλιά νυχτερινής όρασης, οχήματα…», πρόσθεσε ο στρατάρχης.
   [zougla.gr]
 30/9/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin