Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Ν. Αναστασιάδης: Γραπτώς οι θέσεις μας στον ΓΓ του ΟΗΕ

ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης
Γραπτώς θα επιδώσει τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, στον γγ των Ηνωμένων Εθνών, Αντ. Γκουτέρες, στη συνάντηση που θα έχουν στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ημικρατικού καναλιού ΡΙΚ, σκοπός είναι «η μεταφορά στον γενικό γραμματέα της αποφασιστικότητάς μας για λύση». «Δεν μπορεί να οδηγηθούμε σε έναν υψηλού επιπέδου διάλογο απροετοίμαστοι», ανέφερε.

Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά θα συναινέσει σε συνέχιση του διαλόγου μόνο εάν η Τουρκία αποδεχθεί το πλαίσιο Γκουτέρες. «Εάν η Τουρκία ανταποκριθεί, όπως και εμείς, θετικά, εναπόκειται στον γενικό γραμματέα να αναλάβει πρωτοβουλία» σημείωσε.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα συνάντησης με το Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, ο Κύπριος Πρόεδρος απάντησε ότι αυτό που έχει σημασία είναι μία ενδεχόμενη συνάντηση να έχει ουσία.
  naftemporiki.gr/ΑΜΠΕ
 15/9/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin