Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΗΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Διεθνή έρευνα για υπερβολική χρήση βίας από τις αρχές της Βενεζουέλας ζήτησε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκτιμώντας ότι μπορεί να πρόκειται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


«Η έρευνά μου δείχνει ότι ενδέχεται να διαπράχθηκαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Καλώ το Συμβούλιο (σ.σ.: του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα) να αρχίσει διεθνή έρευνα για τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο Ζέιντ Ραάντ Αλ Χουσέιν, κατά την έναρξη στη Γενεύη της 36ης συνόδου του θεσμού.

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος οι εντάσεις να αυξηθούν περισσότερο, με την κυβέρνηση να συντρίβει τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις φωνές κριτικής», πρόσθεσε ο κ. Ζέιντ, καταγγέλλοντας τις ποινικές διαδικασίες που άρχισαν εναντίον ηγετών της αντιπολίτευσης, τις αυθαίρετες κρατήσεις, την υπερβολική χρήση βίας και την κακομεταχείριση κρατουμένων.

Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών υπογράμμισε επίσης ότι η Βενεζουέλα είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα 47 κράτη - μέλη του Συμβουλίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και, με την ιδιότητά της αυτή, έχει καθήκον να υπερασπίζεται και να προωθεί τα δικαιώματα του Ανθρώπου.
  elzoni.gr
12/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin