Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Έρχονται τα νέα μέτρα...

Έρχονται τα νέα μέτρα
Στη δίνη νέων μέτρων τα οποία θα κληθεί να επιβάλει και μάλιστα σύντομα πέφτει ξανά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας και εξόδου από τις μνημονιακές πολιτικές, η οικονομική κατάσταση της χώρας, σε συνδυασμό με τις αναφορές ξένων αλλά και Ελλήνων αξιωματούχων, τόν διαψεύδουν για ακόμη μία φορά.

Έτσι, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αν και εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς το κλίμα που επικράτησε στο Eurogroup, φέρεται να δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων» και ότι «όλοι θέλουν να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση».

Στο μεταξύ, αισιοδοξία εξέφρασε ο Πιερ Μοσκοβισί, σχετικά με το τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα, τόνισε όμως την ανάγκη για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

«Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει μεταρρυθμίσεις. Τώρα είμαι αισιόδοξος. Θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα», είπε ακόμη ο Ευρωπαίος Επίτροπος, μιλώντας σε εκδήλωση του ινστιτούτου Brookings.

«Θα ολοκληρωθεί το τρίτο πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018. Δεν θέλουμε τέταρτο», ανέφερε επίσης.

Ο Μοσκοβισί τόνισε ακόμη την ανάγκη να συνεχιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ. «Το Ταμείο είναι ένας σημαντικός εταίρος και πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα», σημείωσε.
 elzoni.gr
 20/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin