Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν είναι παιχνίδι οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ

παιχνίδι οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ
Δεν είναι παιδικό παιχνίδι οι σχέσεις Τουρκίας με την ΕΕ, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Ομέρ Τσελίκ, λέγοντας ότι μια απόφαση για διακοπή των σχέσεων θα έχει σοβαρά αποτελέσματα.

“Εμείς έχουμε βαρεθεί από τις παράλογες δηλώσεις. Πρέπει οι εργασίες μας να είναι επικεντρωμένες σε λύση. Δεν μπορούν να ησυχάσουν αν δεν μιλήσουν για τον Πρόεδρό μας. Ο Σουλτς αφιέρωσε το 60% της πολιτικής του εκστρατείας στην Τουρκία. Αυτό είναι αδυναμία για τη δημοκρατία”, ανέφερε σε δηλώσεις του στην Εσθονία.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι η προστασία οργανώσεων όπως το ΡΚΚ και το FETO (Κίνημα Γκιουλέν) στη Γερμανία είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών. “Πρέπει η Γερμανία να καταβάλει προσπάθεια για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Λέγοντας ‘ας παγώσουμε τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία’ μετατρέπουν το ζήτημα σε παιδικό παιχνίδι. Αυτό δεν βλάπτει την Τουρκία, αυτό δημιουργεί ερωτηματικά για τον τρόπο που η Γερμανία βλέπει την ΕΕ."

Κάποιοι, ανέφερε, "έχουν μια προσέγγιση που λέει ‘εμείς μόλις διακοπούν οι σχέσεις με την Τουρκία θα έχουμε δώσει ένα μάθημα στην Τουρκία’ και δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της Τουρκίας. Αυτό δεν είναι παιδικό παιχνίδι. Μια τέτοια απόφαση θα έχει σοβαρά αποτελέσματα”.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
   8/9/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin