Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Τουρκία και Ιράκ σφίγγουν την θηλιά γύρω από τους Κούρδους

Στην άσκηση συμμετέχουν τόσο δυνάμεις τεθωρακισμένων όσο και ειδικών δυνάμεων από τις δύο χώρες
Τουρκία και Ιράκ προχωρούν στην διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, στέλνοντας μήνυμα στους Κούρδους του Ιράκ, που σύμφωνα με την μέχρι στιγμής καταμέτρηση, ψήφισαν κατά 93% υπέρ της ανεξαρτησίας.


Στην άσκηση συμμετέχουν τόσο δυνάμεις τεθωρακισμένων όσο και ειδικών δυνάμεων από τις δύο χώρες. Ειδικά τα ΜΜΕ της Τουρκίας καλύπτουν με εκτεταμένα ρεπορτάζ τις ασκήσεις, που πολλοί αναλυτές θεωρούν προοίμιο μιας εισβολής του τουρκικού στρατού.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία που έκανε στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε: «Μια βραδιά μπορεί ξαφνικά να έρθουμε».

Πάντως σε πρώτη φάση, σύμφωνα με όλα τα υπάρχοντα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, η Άγκυρα, εξετάζει το εμπάργκο τόσο στις πωλήσεις πετρελαίου από το Ιρακινό Κουρδιστάν, όσο και στις εξαγωγές τροφίμων προς αυτό με αποτέλεσμα χιλιάδες Κούρδων να συρρέουν στα καταστήματα τροφίμων για προμήθειες.
  newsbeast.gr
 26/9/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin