Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Επενδυτικό έλλειμμα 15 δισ. ευρώ ετησίως στην Ελλάδα

ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης
Την αναγνώριση της θετικής πορείας που έχει η ελληνική οικονομία εξέφρασε ο εκπρόσωπος της DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Κρις Άλεν, δηλώνοντας περισσότερο αισιόδοξος σήμερα για την ελληνική οικονομία, συγκριτικά με επτά χρόνια πριν.


Αναγνωρίζοντας ότι ακόμη είναι «πολύ φτωχό» το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα, τόνισε ότι μπορεί οι ξένοι να μην βλέπουν τις ευκαιρίες που υποστηρίζουν οι Έλληνες ότι υπάρχουν, αλλά τομείς όπως τουρισμός, αγροδιατροφή, Logistics, Πληροφορική και Επικοινωνίες, παρουσιάζουν όντως μεγάλο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μιλώντας από το βήμα του διήμερου Thessaloniki Summit, που διοργανώνει στην πόλη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β. Ελλάδας (ΣΒΒΕ), ο κ. Άλεν επισήμανε, ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μπορεί να αποτελέσει πηγή επενδύσεων και «όχι μόνο στο container terminal».

Μάλιστα, ο ίδιος συνέδεσε την πόλη και την οικονομία της με τον «δρόμο του μεταξιού» λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «ορθά οι Κινέζοι βλέπουν ότι η Ελλάδα είναι το τέλος στο δρόμο του μεταξιού». Επίσης, χαρακτήρισε θετικό, ότι σε πολλές περιοχές ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές, ενώ αναγνώρισε ότι γίνονται πολύ σημαντικά βήματα με το κτηματολόγιο, αναφέροντας ενδεικτικά την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Επίσης είπε ότι υπάρχει μεγάλο κενό επενδύσεων στην Ελλάδα, που βρίσκεται, κατά τον ίδιο, στο 11% του ΑΕΠ, και τόνισε ότι η χώρα χρειάζονται 15 δισ. ευρώ ετησίως προκειμένου να φτάσει το μέσο ευρωπαϊκό όρο.
  newsbeast.gr
 5/10/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin