Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Προθεσμία 5 ημερών δίνει η Μαδρίτη στον Puigdemont

Προθεσμία 5 ημερών
Προθεσμία πέντε ημερών, έως τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, έδωσε η ισπανική κυβέρνηση στον Καταλανό πρόεδρο, Κάρλες Πουτζντεμόν, για να διευκρινίσει εάν κήρυξε την ανεξαρτησία της επαρχίας ή όχι.


Την είδηση μετέδωσε σήμερα το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στην Καταλονία. Συγκεκριμένα, χθες, στην πρώτη του ομιλία στη βουλή μετά από το καταλανικό δημοψήφισμα, ο Πουτζντεμόν διακήρυξε, από τη μία πλευρά, ότι ακολουθεί τη λαϊκή βούληση για ανεξάρτητο κράτος, αλλά ζήτησε ταυτόχρονα από το κοινοβούλιο να αναστείλει (για μερικές εβδομάδες, όπως διευκρίνισε) την ενεργοποίηση των επιπτώσεων της μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας, ώστε να δοθεί μία ευκαιρία στον διάλογο. Στη συνέχεια, υπεγράφη έγγραφο για την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από το σύνολο των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας στο περιφερειακό καταλανικό κοινοβούλιο και από τον Κάρλες Πουτζντεμόν. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης, συνιστά "συμβολική πράξη".

Εάν ο Πουτζντεμόν επιβεβαιώσει ότι κήρυξε ανεξαρτησία, θα έχει στη διάθεσή του άλλες τρεις ημέρες για να "επανορθώσει". Στην περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 155 του Συντάγματος που επιτρέπει στην κεντρική κυβέρνηση να αναστείλει την πολιτική αυτονομία της περιφέρειας και να αναλάβει απευθείας τη διακυβέρνησή της.
   capital.gr
 11/10/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin