Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

Το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. θα έχει επιπτώσεις και στη συμφωνία για τους πρόσφυγες

πρόσφυγες ΤΟΥΡΚΙΑ
Χωρίς τη συμφωνία για τους πρόσφυγες, το ξενόφοβο AfD θα είχε ενισχυθεί πολύ περισσότερο, λέει ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Ομέρ Τσελίκ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.


«Στην Τουρκία υπάρχουν τρία εκατομμύρια πρόσφυγες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

«Εάν δεν είχαμε συνεργαστεί με την Ε.Ε., αυτά τα τρία εκατομμύρια πρόσφυγες θα ήταν τώρα στην Ευρώπη», πρόσθεσε. «Η γερμανική δημοκρατία πρέπει να μας ευχαριστεί, γιατί σε αυτήν την περίπτωση η άκρα δεξιά και η άκρα αριστερά στις εκλογές θα είχαν ενισχυθεί ακόμα πολύ περισσότερο».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η άνοδος των λαϊκιστών θα καταστήσει τις διαπραγματεύσεις μας πιο δύσκολες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δεν δίστασε μάλιστα να στείλει να στείλει μια σαφή προειδοποίηση στην ΕΕ. «Εάν αναβληθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, αυτό θα έχει συνέπειες και για τη συμφωνία προσφύγων ΕΕ-Τουρκίας», υποστήριξε.

Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι η χώρα του συμβάλλει στην προστασία των συνόρων της ΕΕ, μειώνοντας έτσι τις εσωτερικές εντάσεις στην Ευρώπη. Αλλά η Τουρκία «δεν είναι στρατόπεδο προσφύγων. Είναι σύμμαχος, με τον οποίο πρέπει να μοιραστεί και η ευημερία και η δημοκρατία. Εάν η Τουρκία δεν θεωρείται σύμμαχος, τότε δεν υπάρχει καμία συνεργασία με κανένα άλλο τρόπο».
 zougla.gr
15/10/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin