Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Η Κύπρος κατηγορεί την Τουρκία στον ΟΗΕ για ενέργειες αφομοίωσης των κατεχομένων

ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης
Με έγγραφο που θα παραδοθεί αυτές τις ημέρες από το Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, η Τουρκία κατηγορείται για ενέργειες αφομοίωσης των κατεχομένων, όπως δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.


Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε, σχετικά με τη μεταφορά νερού από την Τουρκία προς τα κατεχόμενα, ότι πρόκειται για νερό που δεν αρκεί για τα κατεχόμενα, ότι το έργο δόθηκε σε εταιρείες υπόπτου σχέσης με τον περίγυρο του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, υπό τη μορφή μονοπωλίου και με τιμές που δεν είναι καθόλου φθηνές και είναι ίσως και ακριβότερες από προηγουμένως.

Οικονομικά, πρόσθεσε, βρήκαν την Κύπρο πρόσφορο έδαφος οι διάφορες εταιρείες του ίδιου κυκλώματος και έρχονται στην Κύπρο και επενδύουν. Με τον ίδιο τρόπο γίνονται σκέψεις για τον ηλεκτρισμό, σημείωσε.

Αναφερόμενος στις ενέργειες του Υπουργείου, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι έχει ετοιμαστεί έγγραφο το οποίο έχει διανεμηθεί σε όλους τους αρχηγούς των διπλωματικών μας αποστολών για να το μεταφέρουν παρακάτω, για την αύξηση του εποικισμού με την παροχή "υπηκοοτήτων" μετά από το μορατόριουμ που έγινε αρχικά στις διαπραγματεύσεις, την ενίσχυση του μουσουλμανικού στοιχείου, εννοώντας τα 300 τεμένη, τους 320 θρησκευτικούς λειτουργούς που υπάρχουν τώρα στα κατεχόμενα, το γεγονός ότι υπάρχουν σχολές θρησκευτικές στα κατεχόμενα, τα οικονομικά πρωτόκολλα, μια προσπάθεια αλλαγής του «δικαστικού» συστήματος.

Περιλαμβάνεται επίσης η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση η οποία εισάγει την ισλαμιστική μορφή της παιδείας σε μια κοινότητα καταφανώς κοσμική. Μέχρι σήμερα, κυβερνά το AKP στην Τουρκία για τόσα χρόνια, και ακόμη πρόσφατα ήρθε κλιμάκιο του ΑΚΠ για να ιδρύσει ομάδα στην Κύπρο. Κανένα από τα κόμματα των κατεχομένων, ακόμα και τα ακροδεξιά, δεν είναι ισλαμικά είπε.

Στο έγγραφο σημειώνεται επίσης η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι συλλήψεις με την υποψία βάσει λίστας προδιαγραφών ότι ανήκουν τάχα στην τρομοκρατική οργάνωση Γκιουλέν γίνονται και στην Κύπρο.
  riknews.com.cy
 3/10/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin