Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Οι Τ/κ κινδυνεύουν από τις πολιτικές της Τουρκίας

κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου
Tη βαθιά ανησυχία του για τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, καθώς και το ότι η ταυτότητα και το μέλλον των Τουρκοκυπρίων φαίνεται να κινδυνεύει σοβαρά από τις πολιτικές αφομοίωσης που εφαρμόζει η Τουρκία,
εκφράζει η Κυπριακή Δημοκρατία σε επιστολή που απέστειλε, την Τρίτη, στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος στο διεθνή οργανισμό Κορνήλιος Κορνηλίου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του δίνει στην δημοσιότητα την επιστολή στην οποία και αναφέρεται ότι ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος έχει ζητήσει όπως η επιστολή κυκλοφορήσει ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Κατόπιν οδηγιών της Κυβέρνησής μου επικοινωνώ μαζί σας για να μεταφέρω τη βαθιά μας ανησυχία για τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και για τον άμεσο αντίκτυπο αυτής της ανώμαλης κατάστασης στις κατεχόμενες από τον τουρκικό στρατό περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρεται στην επιστολή.

«Διεθνείς Οργανισμοί και κράτη έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την περαιτέρω διάβρωση των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία, την υιοθέτηση αυταρχικών πολιτικών, καθώς επίσης και για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένης και της φίμωσης των διαφωνούντων και οποιασδήποτε μορφής κριτικής κατά της τουρκικής κυβέρνησης και του ΑΚΡ», προστίθεται.

Η Κύπρος, σημειώνεται, «έχει επιπλέον λόγους να ανησυχεί για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις στην Τουρκία, καθώς επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα σημαντικού αριθμού Κυπρίων πολιτών, οι οποίοι ζουν υπό τον πλήρη πολιτικό, στρατιωτικό, διοικητικό και οικονομικό έλεγχο της Τουρκίας στις κατεχόμενες περιοχές του νησιού».

«Δια των συλλήψεων ατόμων βάσει καταλόγων, η τουρκική κυβέρνηση έχει επεκτείνει στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου τις διώξεις προσώπων τα οποία φέρονται να έχουν  διασυνδέσεις με μια ‘τρομοκρατική οργάνωση’, ήτοι το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν», ενημερώνει ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου τον ΓΓ του ΟΗΕ.

«Οι διώξεις στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου εμπίπτουν στο πλαίσιο μίας ευρύτερης και μεθοδικής προσπάθειας της τουρκικής κυβέρνησης να ευθυγραμμίσει την πολιτική, οικονομική και κοινωνική της ατζέντα στην τ/κ κοινότητα, με τις αντίστοιχες πολιτικές που εφαρμόζει στην Τουρκία», αναφέρεται.
 riknews.com.cy/ΚΥΠΕ
 5/10/17
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin