Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Οι Σκωτσέζοι έχουν δικαίωμα να επιλέξουν το μέλλον τους

η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον
Το θέμα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας δεν εξαρτάται από το Brexit, όμως οι Σκωτσέζοι θα πρέπει να μπορούν να επιλέξουν το δικό τους μέλλον όταν αποσαφηνιστούν οι όροι του διαζυγίου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.


"Η Σκωτία θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέξει το μέλλον της όταν ξεκαθαρίσουν οι όροι του Brexit. Έχουμε την εντολή για να παράσχουμε στον λαό αυτήν την επιλογή" είπε η Στέρτζον, υπό τις επευφημίες των μελών του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος που μετέχουν στο συνέδριό του στη Γλασκώβη.

"Καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει βυθιστεί στο χάος και οδηγεί τη χώρα στο μονοπάτι της αυτοεπιβαλλόμενης παρακμής, ποτέ πριν δεν ήταν μεγαλύτερη η ανάγκη" να τεθεί το θέμα της ανεξαρτησίας πρόσθεσε η Στέρτζον. Σημείωσε όμως ότι δεν είναι σαφές το πότε θα μπορούσε να προκηρυχθεί ένα νέο δημοψήφισμα.

"Έχουμε την εντολή να παράσχουμε αυτήν την επιλογή στο λαό. Αυτήν την εντολή την κερδίσαμε δίκαια και ξεκάθαρα. Αλλά η άσκηση αυτού του δικαιώματος θα πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα όλης της Σκωτίας", τόνισε.

Αναφερόμενη στην Καταλονία, η Στέρτζον κάλεσε τις ισπανικές αρχές να σεβαστούν "το δικαίωμα των Καταλανών να αποφασίσουν το δικό τους μέλλον".
  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, capital.gr
 10/10/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin