Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Ισπανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο κλήτευσε τον Πουτζδεμόντ να καταθέσει

Κάρλες Πουτζδεμόντ
Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Κάρλες Πουτζδεμόντ σύμφωνα με τις οποίες δεν ζητεί πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο και θα επιστρέψει στην πατρίδα του μόνο εάν διασφαλιστεί η τήρηση της νομιμότητας, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας κλήτευσε τον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας και 13 μέλη της καθαιρεθείσας κυβέρνησής του να καταθέσουν την Πέμπτη στις 9 το πρωί τοπική ώρα.


Το δικαστήριο γνωστοποίησε, ακόμη, ότι ξεκίνησε να εξετάζει τις κατηγορίες περί εξέγερσης και ανταρσίας σε βάρος του Πουτζδεμόντ και άλλων στελεχών της καταλανικής ηγεσίας.

Απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Πουτζδεμόντ και άλλων 13 αυτονομιστών πολιτικών για εξέγερση, στάση και κακοδιαχείρηση δημόσιων πόρων. Όπως έχει τονίσει ο Πουτζδεμόντ, η απόφασή αυτή δείχνει εκδικητική διάθεση.

«Στις Βρυξέλλες υπάρχουν περισσότερες εγγυήσεις για δικαιώματα» ανέφερε νωρίτερα.

«Εάν η οι ισπανικές αρχές εγγυηθούν σε όλους μας, και συγκεκριμένα σε μένα, ότι θα ξεκινήσουν μια δημοκρατική διαδικασία, με τον διαχωρισμό των εξουσιών που έχουμε στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών εθνών, τότε θα επιστρέψουμε» τόνισε.

«Ο Πουτζδεμόντ δεν ήρθε στο Βέλγιο με πρόσκληση της κυβέρνησης της χώρας μας» δήλωσε, από την πλευρά του, ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ και πρόσθεσε ότι ο καταλανός πρώην πρόεδρος θα αντιμετωπισθεί όπως οποιοσδήποτε άλλος πολίτης της ΕΕ.
 in.gr
 31/10/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin