Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

"Είσοδος" τουρκικού στρατού στο Ίντλιμπ της Συρίας

ο τουρκικός στρατός
Τις πρώτες εικόνες από την "είσοδό" του χθες το βράδυ στο Ίντλιμπ της Συρίας έδωσε στη δημοσιότητα ο τουρκικός στρατός ανακοινώνοντας ότι η επιχείρηση γίνεται στο πλαίσιο της συμφωνίας στην Αστάνα με τη Ρωσία και το Ιράν.


Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό στόχος είναι η ίδρυση, παρακολούθηση και συνέχιση της εκεχειρίας καθώς και η διασφάλιση ότι η ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει στην περιοχή και δημιουργία κατάλληλων συνθηκών ώστε οι άνθρωποι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Πάντως τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι χθες το βράδυ μπήκαν στο Ίντλιμπ 80 Τούρκοι στρατιώτες με 12 τανκ ενώ αναμένονται και ενισχύσεις. Οι πυροβολισμοί στη συριακή πόλη ακούγονται μέχρι τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Δεν είναι γνωστό μεταξύ ποιων ομάδων γίνονται μάχες. Οι δημοσιογράφοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή με απόφαση των τουρκικών αρχών. 

Μεταδίδεται επίσης ότι Σύριοι αντίκρυσαν τον τουρκικό στρατό με χειροκροτήματα και φωνάζοντας “Ζήτω ο τουρκικό στρατος’.
 Πηγή: Άννα Ανδρέου, riknews.com.cy
 13/10/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin