Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Κύπρος: Ατυχής η στάση των Η.Ε να μην παραλαμβάνουν τρόφιμα

Μαρωνίτικα χωριά
Μόνο φάρμακα απεστάλησαν σήμερα στα Μαρωνίτικα χωριά, αφού το κατοχικό καθεστώς συνέχισε την πολιτική για επιβολή δασμών σε άλλα άλλα προϊόντα, δήλωσε ο Επίτροπος ανθρωπιστικών θεμάτων, Φώτης Φωτίου.


 Ενημερώνοντας την Επιτροπή Προσφύγων και Εγκλωβισμένων της Βουλής, ο κύριος Φωτίου είπε ότι το ίδιο αναμένεται να γίνει και αύριο με την αποστολή προς τους εγκλωβισμένους της Καρπασίας.

 Ο κύριος Φωτίου χαρακτήρισε ατυχή τη στάση των Ηνωμένων Εθνών να μην παραλαμβάνουν τα τρόφιμα, ενώ διερωτήθηκε τι εννοεί η ΟΥΝΦΙΚΥΠ όταν στην ανακοίνωση της καλεί τα δύο μέρη να βρουν κοινά αποδεκτή λύση. Τα Ηνωμένα Εθνη, τόνισε, οφείλουν να βοηθήσουν στην εφαρμογή της συμφωνίας της Τρίτης Βιέννης που προβλέπει για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους.

 Ανέφερε, επίσης, ότι η Δημοκρατία καταβάλλει ετησίως το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ στα Ηνωμένα Εθνη, για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους.
 Ο κύριος Φωτίου είπε ότι στόχος είναι η ανατροπή της απαράδεκτης και απάνθρωπης απόφασης του κατοχικού καθεστώτος, ωστόσο, πρόσθεσε, εάν αυτό δεν επιτευχθεί θα ληφθούν άλλα μέτρα.
 riknews.com.cy
 10/10/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin