Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Τουρκία: Βρίσκεται στο τραπέζι το αίτημα προσάρτησης κατεχομένων στην Τουρκία

κατεχόμενα
Στο τραπέζι βρίσκεται το αίτημα για προσάρτηση των κατεχομένων με την Τουρκία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, υπεύθυνος για το χαρτοφυλάκιο Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ.


Πρόσθεσε ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος, στο πλαίσιο αυτής και άλλων παρόμοιων ιδεών, θα πάρουν επιτέλους μια πολιτική απόφαση. Αναφερόμενος στο νερό που μεταφέρεται από την Τουρκία στα κατεχόμενα, ο Ρετζέπ Ακντάγ διέψευσε ότι το νερό χύνεται άσκοπα στη θάλασσα. Πρόσθεσε ότι μεταφέρονται 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και η ανάγκη είναι για 35 κυβικά μέτρα, ενώ όπως είπε, αν υπάρξει λύση του Κυπριακού, το νερό αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιεί και η νότια Κύπρος, κατά την έκφρασή του.

Χριστοδουλίδης: Τουρκία και ψευδοκράτος κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση

Η δήλωση του αντιπρόεδρου της τουρκικής κυβέρνησης  Ρετζέπ Ακντάγ, αλλά και οι δηλώσεις από τα κατεχόμενα που προηγήθηκαν τις τελευταίες μέρες,  καταδεικνύουν ότι Τουρκία και ψευδοκράτος δεν κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, επεσήμανε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
Το γεγονός, πρόσθεσε, ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρος προσανατολισμός από τουρκικής πλευράς, όσον αφορά τον επιδιωκόμενο στόχο, ήταν και η αιτία του ναυαγίου στο Κραν Μοντανά.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε πως το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή είναι το γεγονός ότι  η διεθνής κοινότητα, μέσα από τα διαβήματα της Ελληνοκυπριακής πλευράς, έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα προς την Τουρκία πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει λύση εκτός των συμφωνημένων πλαισίων και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.
 riknews.com.cy 
 9/10/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin